Selamat Datang ke Blog Kekal MudaBlog ini mengandungi info dan rujukan mengenai ilmu Color Vibration Therapy(CVT). CVT merupakan ikhtiar untuk merawat pelbagai jenis penyakit termasuk kritikal, kronik dan yang dianggap oleh rawatan alopati sebagai tiada harapan untuk sembuh seperti kanser dan sebagainya. Oleh itu, amat wajar untuk kita menyatakan bahawa CVT adalah alternatif kepada rawatan alopati.

Sebarang pertanyaan atau pesanan produk bolehlah diajukan kepada :

Muhammad Wafi Mohd Noor
14, Lebuh Wira Jaya,
Taman Rapat Setia Baru,
31500 Ipoh, Perak.

No HP : 017-5265105
Email : wafi_17@yahoo.com
YM id : nistelro0y / wafi_17@yahoo.com

4 Ogo 2007

Ibu Mengandung dan Bayi

Colour Vibration Therapy telah jauh maju ke hadapan dalam kajiannya terhadap rawatan ibu mengandung. Hampir semua ibu mengandung yang menjalani rawatan Colour Vibration Therapy sepanjang tempoh mengandung mendapat banyak kelebihan berbanding dengan mereka yang tidak menjalani rawatan Colour Vibration Therapy. Antaranya ialah tidak mengalami sebarang masalah ketidakselesaan ketika mengandung, tidak mengalami kesakitan semasa bersalin, tempoh nifas yang singkat. Kelebihan terhadap bayi itu sendiri ialah bayi akan sihat, berisi dan amat bijak dan cepat membesar. Bayi yang dilahirlan oleh ibu yang mendapat rawatan penuh Colour Vibration Therapy digelar sebagai "Anak CVT". Anak CVT mempunyai tahap genius yang tinggi, kematangan, dan tahap EQ yang tinggi di samping tubuh badan yang amat cergas dan kuat.

Formula Colour Vibration Therapy yang semula jadi, selamat, bebas daripada bahan kimia, herba dan steriod menjadikan ia amat sesuai dijadikan amalan dan diambil oleh ibu mengandung. Formula Colour Vibration Therapy kebanyakannya menggunakan medium sukrus (gula ringkas Formula NW), pati bunga (aroma, Formula 99) dan alga (rumpai laut). Dengan menggunakan kaedah yang tertentu antaranya seperti daripada konsep teori resonan dan teori tekanan, kesan pengambilan formula Colour Vibration Therapy adalah menyamai seperti pengambilan makanan atau juadah harian, seperti mandi air sungai yang mengalir deras, seperti mendapat kerehatan tidur harian atau seperti bersenam atau beriadah di mana ia akan membekalkan tenaga semula jadi tubuh. Itulah sebabnya Colour Vibration Therapy mengungguli rawatan ibu mengandung.

Bawaan Genetik

Ibu mengandung yang biasa digelar "berbadan dua" sebenarnya bermaklumat genetik satu (sama-sama berkongsi maklumat genetik) dengan bayi. Ibu mengandung amat penting mendapatkan rawatan kerana rekod penyakit yang dialami oleh ibu akan dirakam oleh DNA dan RNA bayi. Bermaksud bayi ada potensi dihinggapi penyakit yang dialami oleh ibu atau bayi akan dijangkiti oleh penyakit yang dihidapi oleh ibu.

Walaupun ibu tidak mengalami sebarang penyakit, tetapi emosi dan mental ibu akan mempengaruhi karektor bayi. Ibu perlu berada dalam keadaan tenang, hening, sabar, ikhlas dan redho dalam suasana yang gembira dan ceria untuk memastikan bayi terus sihat.

Sekiranya ibu disahkan mengidap sesuatu penyakit, jangkitan masih dapat dicegah walaupun penyakit tersebut amat berbahaya seperti taun, denggi, darah tinggi, kencing manis, osteoporosis, HIV dan sebagainya.

Penjagaan Ketika Mengandung

Perkembangan bayi ketika dalam kandungan akan dibantu dengan pengambilan tenaga tertentu yang akan memastikan pertumbuhan bayi dalam kandungan sempurna dan sihat. Pengambilan tenaga adalah berbeza mengikut tempoh kandungan. Berikut ialah cadangan pengambilan Formula NW mengikut tempoh kandungan.
BulanPerkembangan Organ

Cadangan Formula1

Sistem saraf dan sistem deria terbentuk. Saraf tunjang dan deria mata adalah yang pertama terbentuk.NW12

Kelenjar pitutary terbina. Sistem kawalan hormon terbentuk. Gangguan sistem kawalan hormon menjadikan ibu loya dan mabuk akibat gangguan sistem tekanan darah.NW23

Sistem pemprosesan individu bayi mulai terbentuk. Fetus mulai menjalankan sistem tubuhnya sendiri. Otak thalamus dan hipothalamus terbentuk. Fetus mulai bernyawa dan mempunyai hubungan kasih sayang.

NW3, NW4

4

Sistem antibody, kawalan suhu, tekanan darah terbentuk.

NW5, NW6, NW7, NW8.


5

Organ tyroid terbentuk. Sistem metabolosma terbentuk. Bayi mulai boleh bergerakbalas terhadap rangsangan, menendang dan berpusing kedudukannya mengikut arah lawan jam. Metabolisma ibu yang terganggu menyebabkan kejadian pelik seperti kulit ibu hitam akibat hempedu ibu terhimpit, bengkak urat kaki akibat sistem limpatik ibu terhimpit dan bengkak kaki dan sembab muka akibat buah pinggang ibu terhimpit.

NW9


6

Paru-paru dan jantung terbentuk. Degupan jantung terasa dengan jelas. Bayi mengepam darahnya melalui jantungnya sendiri dan tidak lagi bergantung kepada pengepaman darah daripada jantung ibu.

NW10, NW11.


7

Sistem penghadaman terbentuk. Enzim mulai dihasilkan. Ketika ini, ibu perlu mengurangkan pengambilan makanan yang tinggi zat bagi mengelakkan bebanan sistem penghadaman bayi. Ibu yang mengambil terlalu tinggi zat akan menyebabkan simptom jaundice terjadi terhadap bayi setelah kelahiran.

NW12, NW13, NW14, NW15.


8

Sistem kelamin terbentuk. Haram mengetahui jantina bayi dalam kandungan melalui pengimbas ultrasound atau sebagainya. Mengambil tahu tentang jantina bayi akan mendatangkan risiko khunsa kerana ibu yang tidak redho dengan dakwaan jantina akan merencatkan pembentukan sesuatau jantina dengan sempurna (disebabkan Hukum Keseimbangan).

NW16, NW17.


9

Semua tulang dan saluran darah terbentuk dengan lengkap. Usus masih dalam proses pembentukan sehingga saat kelahiran. Setelah kelahiran, bayi hanya akan dibenarkan keluar dari hospital setelah membuang air besar yang bertama. Bayi yang tidak cukup bulan akan diletakkan ke dalam incubator untuk membantu pembentukan tulang, saluran darah dan usus.

NW18, NW19, NW20.
Epilepsy

Epilepsi berlaku akibat kelemahan Kelenjar Pitutay. Tanda-tanda epilepsy ialah bayi kelihatan tarik-tarik secara terkejut atau kerap tersentak-sentak. Kadang kala kelihatan seperti terkejut dengan bunyi. Ia mudah diperhatikan ketika bayi sedang tidur.

Kelenjar Pitutary mendapat tenaga semula (pada frequensi antara 0 ke 279 nanometer) iaitu menyamai warna putih atau sinar yang hanya akan tersebar dalam atmosfera pada waktu tengah malam (iaitu 2 jam setelah waktu isyak). Kelenjar Pitutary hanya akan menyerap warna putih ini dalam keadaan minda separa sedar (Sub Concious Mind). Sub Concious Mind hanya boleh didapati dalam tidur pada peringkat delta (iaitu tidur lena dalam kegelapan malam).

Ibu mengandung yang mangamalkan tidur dalam keadaan terang atau tidur lewat mendatangkan risiko bayi menghidap epilepsy. Masalah ini boleh diatasi dengan rawatan NW2 ketika bayi masih dalam kandungan atau sejurus setelah kelahiran.

Autism (Brain Development Disorder)

Pesakit autism (autisma) didapati lemah di bahagian pusat kawalan kasih sayang Thalamus NW3 dan hilang tumpuan sepenuhnya Hipothalamus NW4.

Ibu mengandung yang kurang mendapat tidur atau sering tidur lewat dalam keadaan emosi yang terganggu (biasanya melibatkan kerjasama suami), adalah punca kepada masalah autism terhadap bayi. Masalah ini boleh diatasi sekiranya ibu mengandung mendapatkan tenaga yang merangsang bahagian Thalamus dan Hipothalamus daripada Formula NW3 dan NW4.

Gejala Ketika Mengandung

Bayi dalam kandungan sebenarnya akan bergerak dan berpusing mengikut arah lawan jam untuk memastikan perkembangannya dapat terus meingkat. Pergerakan bayi dibantu oleh kadar metabolisma yang tinggi. Metabolima bayi yang lemah akan menyebabkan bergerakkan bayi dalam kandungan terganggu.

Saiz bayi yang semakin bertambah dalam keadaan bayi yang tidak bergerak akan menyebabkan komplikasi tertentu. Maka organ ibu yang tertentu akan terhimpit dan mengganggu fungsinya. Akibatnya timbullah gejala pelik seperti kulit ibu menjadi hitam (kerana hempedu terhimpit). Berat badan ibu naik mendadak (kerana pankreas terhimpit). Mata kabur atau nampak putih (kerana hati terhimpit). Urat kaki bengkak dan timbul (kerana limpa terhimpit). Kaki bengkak dan muka serta tengkuk sembab (kerana buah pinggang terhimpit). Paling jelas ialah ibu mengalami masalah sakit belakang kerang gangguan di bahagian tertentu di dalam sistem penghadaman.

Punca bagi masalah ini ialah kelemahan metabolisma yang boleh diatasi dengan mempertenagakan Kelenjar Tyroid daripada Formula NW9.

Bayi songsang

Bayi songsang boleh diatasi dengan Formula NW9 untuk merangsang metabolisma semasa kandungan berusia lima bulan.

Kelahiran songsang boleh diatasi dengan selamat dan berkesan melalui kaedah kelahiran dalam air ais.

Jaundice

Jaundice tidak boleh dipandang ringan kerana ia punca kepada demam panas yang akan menimbulkan pelbagai komplikasi lain dan ia juga boleh membawa maut. Ibu mengandung yang menghadapi masalah di bahagian sistem penghadaman akan menyebabkan organ bayi terbeban dengan nutrien terutamanya jika ibu mengambil makanan yang mengandungi zat yang tinggi. Selain baban zat yang tinggi, maklumat kelemahan sistem penghadaman ibu akan diwarisi atau dicatat juga dalam DNA dan RNA bayi dalam kandungan.

Bayi itu sendiri sebenarnya turut memproses makanannya sendiri semasa dalam kandungan. Setelah dilahirkan, keupayaan untuk memproses makanan sendiri akan dilakukan sepenuhnya. Jika sistem penghadaman bayi lemah, akan timbul simptom jaundice seperti kulit dan mata kekuningan. Ia biasa disebut sebagai demam kuning.

Demam kuning boleh dielakkan sekiranya ibu mengamalkan puasa semasa sedang mengandung terutama setelah kandungan berusia tujuh bulan. Atau sekurang-kurangnya mengelakkan pengambilan nutrien atau makanan tambahan (food suplement) yang berlebihan. Sekiranya ada pengamal perubatan tertentu yang menyarankan agar ibu mengandung mengambil nutrien berlebihan dengan alasan supaya bayi sihat, adalah sesuatu yang perlu dikaji semula dengan teliti (sila rujuk JAMA).

Demam kuning boleh dirawat secara semula jadi dengan cara mengelakkan bayi mengambil susu lembu (utamakan susu badan / susu ibu). Cara paling mudah ialah dengan mendedahkan bayi kepada cahaya matahari pagi (bukan secara terus) selama 30 minit.

Ibu mengandung yang mengambil formula yang berkaitan dengan sistem penghadaman (NW12, NW13, MW14, NW15) akan membantu mengatasi masalah jaundice.

Satu salah tanggapan yang sering berlaku ialah semua simptom kekuningan dianggap jaundice. Istilah jaundice yang diperkenalkan oleh rawatan klasik merujuk kepada kematian sel darah merah yang dikaitkan dengan organ hati dan limpa. Sebenarnya sebarang gangguan dan kelemahan pada organ penghadaman (yang meliputi hati, perut dan limpa NW12, buah pinggang NW13, hempedu NW14 dan pankreas NW15) akan menyebabkan simptom kekuningan yang terus dianggap jaundice.

Tanda gangguan organ penghadaman boleh dikesan sekiranya ibu mengalami sakit belakang. Sakit belakang berpunca daripada saraf yang membawa impuls bertekanan rendah daripada organ yang lemah ke saraf tunjang di dalam tulang belakang. Sekiranya ibu mengalami masalah sakit tulang belakang, langkah berjaga-jaga berlu diambil sebagai persediaan menghadapi risiko bayi mendapat simptom jaundice.

Khunsa

Sesuatu yang amat tidak beretika ialah cubaan untuk mengetahui keadaan bayi dalam kandungan. Segala keadaan dalam kandungan adalah bukan urusan manusia untuk mengambil tahu mengenainya.

Amatlah mudarat sekiranya ibu bapa kepada bayi tersebut yang sedang mengharapkan sesuatu terhadap bayinya dikhabarkan dengan dakwaan yang bercanggah dengan harapannya. Ia akan menyebabkan gangguan emosi terhadap ibu.

Tidak ada sebarang manfaat untuk mengetahui keadaan bayi dan juga jantina bayi. Sekiranya keadaan bayi berada dalam keadaan yang mencurigakan, rawatan klasik (allopathic medicine) tidak ada sebarang kaedah dan perubatan untuk mengatasinya. Sekiranya ibu dan bapa tidak redho dengan jantina bayi, akibatnya daripada getaran emosi ibu akan mengganggu pembentukan jantina bayi secara normal.

Naluri ibu bapa telah disetkan oleh Allah sama seperti keadaan bayi itu apabila dilahirkan nanti. Keadaan bayi di dalam kandungan adalah berubah-ubah bentuk dan kedudukan. Itulah sebabnya kita tidak dibenarkan mengetahui urusan di dalam rahim.Kemudaratan Ultrasound Scan

Bukan sahaja tidak beretika, malah peralatan yang digunakan untuk mengetahui keadaan bayi dalam kandungan (ultrasound scan) juga mendatangkan mudarat kepada bayi. Gelombang ultrasound yang digunakan ialah high-frequency sound (ultrasonic) iaitu berada di luar julat frequensi tenaga organ pada tubuh manusia dan skala schumenn (iaitu antara o ke 780 nanometer).

Kekerapan menggunakannya akan menyebabkan gangguan saraf terhadap bayi terutamanya mengganggu pembentukan otak. Kelaziman kecacatan yang berlaku terhadap bayi yang terdedah kepada gelombang ultrasound ialah epilepsi, pekak (juga menyebabkan bisu) dan buta warna.

Kaedah dan teknik tertentu yang diamalkan oleh bidan moden telah memadai untuk mengetahui keadaan bayi sama ada songsang, sihat atau kembar.

Amalan ketika mengandung

Kebanyakkan penyakit yang dialami oleh bayi disebabkan oleh amalan ibu ketika mengandung. Pengambilan rokok dan alkohol adalah punca kepada jantung berlubang, masalah coronary, jaundis atau liver psorisis.

Amalan mengambil makanan tinggi zat juga harus dielakkan. Selain amalan pemakanan dan tabuat yang buruk, gangguan emosi juga mempengaruhi bayi dalam kandungan. Akhlak suami juga turut mempengaruhi bayi dalam kandungan dan menyebabkan kesukaran di saat kelahiran.

Gangguan pertumbuhan bayi

Pertumbuhan sel dalam tubuh bayi berlaku dalam keadaan sel mendapat tenaga di bawah frequensi 489 nanometer. Tenaga ini boleh didapati secara berterusan dalam kegelapan rahim itu sendiri. Amalam tidur awal dalam gelap akan memastikan pertumbuhan bayi sempurna.

Ibu mengandung yang membiasakan diri tidur dalam terang atau cahaya samar akan menggangu pertumbuhan bayi yang sempurna. Apabila berlaku kelahiran pramatang, bahagian organ berwarna merah iaitu saluran darah, otot, usus, tulang dan saraf belum terbentuk sepenuhnya. Ia akan terus dibentuk sekiranya bayi diletakkan dalam kegelapan. Incubator mempunyai gelombang yang menyamai kegelapan iaitu dari sinar, pink, violet dan indigo.

Gangguan pertumbuhan boleh diatasi dengan mempertenagakan bahagian otot dan saraf serta usus dengan Formula NW 18, NW19 atau NW20.

Kelahiran pramatang

Rahim ibu yang lemah tidak mampu menampung kandungan terurama apabila kandungan mencapai usia lapan bulan. Ketika itu ibu akan rasa seperti hendak bersalin. Ini menyebabkan berlakunya kelahiran pramatang di mana bayi yang dilahirkan masih belum tumbuh dengan sempurna.

Kelahiran pramatang boleh diatasi dengan cara mempertenagakan bahagian rahim melalui rawatan Formula NW17.

Bersalin dalam bath tub ais

Bayi yang dilahirkan dengan kaedah dalam air ais ialah cara yang paling selamat, tidak menyakitkan, mudah dan menjamin kesihatan dan keselamatan bayi dan ibu daripada sebarang jangkitan atau sebarang implikasi.

Bayi yang dilahirkan di dalam air ais tidak akan lemas kerana isyarat saraf bayi akan menganggap air ais tersebut menyamai keadaan ketika dalam ketuban dalam kandungan.

Apabila bayi masuk ke dalam air, tekanan akan dikenakan dengan serta-merta, ibu tidak perlu meneran atau menolak bayi keluar, ia sungguh lembut, lancar dan amat cepat. Tekanan itu juga meransang saraf dan sistem immune. Antibody semulajadi bayi menjadi amat kuat dan sebarang jangkitan yang dibawa ketika dalam kandungan terus diatasi dengan serta-merta.

Melahirkan anak dalam bath tub ais boleh dilakukan sendiri dengan ditemai suami dirumah. Untuk kelahiran yang lebih berkesan, titiskan setitik Aromatherapy Seri Wajah ke dalam bath tub berisi air ais tersebut.Caesarean

Caesarean telah banyak dilulis dalam blog bahasa inggeris saya http://mostmodernmedicine.blogspot.com/

Ibu mengandung yang menjalani caesarean pada anak yang bertama mempunyai kebarangkalian yang tinggi untuk terus menjalani caesarean untuk anak yang seterusnya.

Bayi yang dilahirkan secara caesarean tidak akan mendapat isyarat tekanan terhadap saraf yang sepatutnya boleh didapati melalui mulut rahim. Tekanan atmosfera yang menghentam paru-paru bayi secara mengejut dan dengan paksaan akan melemahkan paru-paru bayi. Oleh itu bayi caesarean amat lemah antibiotik semulajadinya dan mudah mendapat penyakit. Selain itu bayi mudah mendapat lelah, asma atau sebarang penyakit yang berkaitan dengan paru-paru.

Caesarean sebenarnya sesuatu yang tidak perlu walau dalam apa keadaan sekalipun sama ada kelahiran berisiko atau tidak. Ia tidak diwajibkan dan seharusnya dielakkan sama sekali.

Selusuh

Sesakitan ketika hendak bersalin berlaku apabila rahim tidak terbuka sepenuhnya sedangkan bayi telah mulai turun. Ini adalah satu situasi yang amat menyakitkan.

Punca kepada masalah kesukaran kelahiran disebabkan rencatan kasih sayang melalui Hukum Keseimbangan. Suami yang tetap setia dengan isterinya yang sedang mengandung dapat mengatasi masalah ini.

Nuzum (memindahkan RNA suami kepada isteri) antara kaedah yang terbaik untuk merawat masalah ini dengan pantas. Ia boleh dilakukan dengan segera, mudah dan berkesan serta-merta.

Mungkin agak tidak sopan mencuim isteri di khalayak ramai, cukuplah sekadar isteri minum bekas air ais yang dititiskan setitik Aromatherapy Seri Wajah di dalamnya. Caranya ialah suami minun dahulu separuh, kemudian isteri sambung minum hingga habis di bekas mulut suami.

Sebenarnya taubat dan keinsafan suami adalah cara yang paling mujarab berbanding dengan mana-mana selusuh. Rasa insaf dan taubat yang mendalam akan mewujudkan getaran yang boleh dicapai dan dikesan oleh deria isteri.

Tungku ais

Bertungku dengan batu panas bukan amalan yang biasa dilakukan oleh penduduk dunia. Di Malaysia, hanya kaum Melayu sahaja yang bertungku dengan batu panas. Bertungku dengan batu panas akan merosakkan rahim. Mengandung anak yang pertama jarang menimbulkan sebarang komplikasi. Ibu yang bertungku dengan batu panas setelah kelahiran anak yang pertama akan menghadapi komplikasi setiap kali mengandung anak yang seterusnya.

Rahim boleh dikecutkan dengan amalan tungku ais yang dititiskan Aromatherapy Seri Wajah. Malah kadar pengecutan akan berlaku dengan cepat hanya dalam seminggu. Garisan berketak-ketak di bahagian ari-ari boleh menjadi licin dengan menyapu formula minyak Alga Women. Alga mempunyai gelombang yang menyamai tenaga di bahagian rahim malah dibeamkan dengan frequensi rahim NW17. Rahim yang bertenaga akan menyusun saraf seperti biasa dan menyingkirkan lemak berlebihan di bahagian ari-ari.

Meroyan

Bertungku dengan batu panas akan menyebabkan darah nifas keluar dengan banyak dan memakan masa yang lama untuk berhenti. Nifas yang normal sepatutnya berhenti setelah seminggu. Ketika itu hormon telah kembali normal.

Nifas keluar bersama dengan saraf. Ibu yang mengalami masalah emosi, diikuti dengan amalan berpantang yang panas (termasuk bertungku batu panas) akan mengalami masalah tinggi urik asid yang akan mengganggu koordinasi saraf antara bahagian penghadaman dan bahagian otak. Akibanya ibu tadi akan mengalami gangguan ingatan atau meroyan.

Meroyan boleh diatasi dengan mandian air ais yang dititiskan Aromatherapy Seri Wajah atau kaedah Hidrotherapy Ice.

Program Immunisasi


Bayi yang dilahirkan dalam air ais atau "Anak CVT" tidak perlu menjalani program immunisasi yang dianjurkan oleh rawatan klasik (allopathic medicine).

Vaksin tersebut bukan sahaja tidak halal, malah ia menyebabkan alahan kepada bayi. Terdapat juga kes kematian bayi akibat implikasi daripada program immunisasi tersebut. Biasanya bayi yang lemah mengatasi vaksin program immunisasi ini bermula dengan demam panas.

Immunisasi boleh dijalankan melalui rawatan Colour Vibration Therapy dengan mempertenagakan Kelenjar Pineal dengan formula NW1.

Emotional Quotion

Ibu yang mendapat penjagaan sempurna melalui kaedah dan amalan Colour Vibration Therapy ketika sedang mengandung akan memastikan bayi sihat dan kelahiran berlaku dalam keadaan normal dan selamat. Bayi yang dilahirkan dengan kaedah hidrotherapy (lahir dalam bath tub ais) akan mempunyai tahap immune yang tinggi, sihat tubuh badan dan kuat ototnya. Emotional Quotion atau biasa disebut EQ akan berkembang dengan pantas dan menjadikan bayi tersebut amat bijak.

Mendapatkan nasihat dan rawatan daripada kaedah Colour Vibration Therapy ketika mengandung adalah satu pelaburan unggul dan menjamin kesihatan dan masa depan bayi yang cerah.

Semoga anda bergembira dengan maklumat yang diberikan. Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan atau untuk mendapatkan khidmat rawatan alternatif Colour Vibration Therapy untuk merawat sebarang jenis penyakit termasuk yang kronik, kritikal atau yang dianggap tiada harapan untuk sembuh yang merangkumi peringkat spiritual, mental, emosi dan fizikal, sila hubungi saya. Insya Allah kita ikhtiar dengan sedaya upaya;

1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

An insightfull post. Will definitely help.

Thanks,
Karim - Positive thinking